Stålboms Konditori

Tillbaka till caféer i Falkenberg

Konditori med café beläget på Arvidstorpsvägen i centrala Falkenberg. Har med jämna mellanrum musikunderhållning på kvällarna och uteservering i den vackra trädgården när vädret tillåter. Utbudet är brett med både traditionella bakverk samt mer moderna och trendiga skapelser. Oftast fullsatt på lördagarna.

Stålboms Konditori grundades 1957 av Pelle Stålbom. Då var konditoriet litet men Pelle hade rest en hel del i världen och hade ambitiösa mål. Han satte in en av de första TV-apparaterna i Falkenberg och en jukebox med inspiration från USA. Han började även sälja hamburgare men valde efter en tid att ge upp detta koncept och koncentrerade sig på konditorivaror.

Konditoriet låg i mer än 40 års tid vid torget men 1999 flyttades verksamheten till en äldre villa på Arvidstorpsvägen som köptes och byggdes om helt och hållet med hjälp av en anlitad arkitekt. I och med detta tog Pelles son Micael och hans fru Heléne över verksamheten.

Caféet har plats för 200 gäster varav 90 i trädgården, 30 i lusthuset och 80 inomhus. Med jämna mellanrum anordnas temaveckor med fokus på produkter från särskilda länder såsom Italien och Danmark. Sedan sommaren 2003 har även livemusik kunnat höras i trädgården. Under dessa kvällar serveras dessutom öl och vin. (Uppdatera öppettider, beskrivning m.m)

Adress: Arvidstorpsvägen 20, Falkenberg
Telefonnummer: 0346-13092
Öppettider
Måndag-
Tisdag-
Onsdag-
Torsdag-
Fredag-
Lördag-
Söndag-

Var ligger Stålboms Konditori?

Du hittar Stålboms Konditori utmärkt med en grön pil och stjärna exakt mitt i kartan nedanför. Vill du se kartan i annan skala för att lättare se och hitta så kan du zooma in och ut genom att använda + och - intill vänstra kanten av kartbilden.

Betyg och recensioner

Inga röster har ännu lagts. Du måste vara medlem för att kunna rösta.

Inga recensioner har ännu skickats in. Du måste vara medlem för att kunna skriva en recension.

Vilket fikabröd serveras

Hos Stålboms Konditori i Arvidstorpsvägen 20, Falkenberg serveras med stor sannolikhet de vanligast förekommande fikabröden, utbudet kan dock variera mellan olika fik. Men generelltsätt finns alltid: Kanelbullar, Kakor, Muffins, Kladdkaka, Chokladbollar, Wienerbröd, Dammsugare, Smörgåstårta, Prinsesstårta, Schwarzwaldtårta, olika sorters smörgåsar samt olika lokala specialiteér.

Favoriter

Inga medlemmar har detta café bland sina favoriter

Caféer nära Stålboms Konditori Arvidstorpsvägen 20, Falkenberg

The LoungeStortorget 1, FALKENBERG334 m
Pias CaféKlockaregatan 27, FALKENBERG434 m
Ritz KonditoriNygatan 40, FALKENBERG449 m
Falkmanska CaféetStorgatan 42, FALKENBERG625 m
Tinaz Bowling CaféBadhusvägen 52, FALKENBERG1.4 km
Oasen CaféHalmstadvägen 5, FALKENBERG1.6 km
Brödskrinet Kafé & Kondis ABGöteborgsvägen 108, FALKENBERG2.3 km
Peters Konditori ABHjortvägen 2, FALKENBERG2.8 km
Oasen CaféKlittervägen, FALKENBERG2.9 km
Ringsegården Konst & Café ABVivelvägen 2, FALKENBERG6.3 km

Musik i Falkenberg

Mustasch spelar på Falkhallen i Falkenberg den 29 mars. Du hittar alla kommande konserter i FalkenbergLiveguiden.com.